Ahmet Bikiç 16. Akbank Kısa Film Festivali’nde Jüri Üyesi Olarak Yer Aldı

İletişim Tasarımı Bölümü hocalarımızdan Ahmet Bikiç, Görüntü yönetmeni Cansu Boğuşlu ve Yönetmen Selim Evci'den oluşan 16. Akbank Kısa Film Festivali yarışmasının ön eleme jürisinin değerlendirmesi sonucu, “Ulusal Yarışma Festival Kısaları Bölümü”ne seçilen 14 film ve “Uluslararası Yarışma Dünyadan Kısalar Bölümü”ne seçilen yine 14 film "En İyi Film Ödülü" için yarışmaya hak kazandı.

Festival bu yıl ulusal yarışma kategorisi, uluslararası yarışma kategorisi ve Akbank kısa film forum senaryo yarışma bölümünden oluştu. Ulusal yarışma festival kısaları ana jüri üyeleri arasında; Oyuncu Öykü Karayel, Yönetmen Can Evrenol, Yönetmen Mehmet Bahadır Er, Oyuncu Tamer Levent ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı yer aldı. Ulusal yarışma bölümünde "En İyi Kısa Film" ödülü, yönetmenliğini Gökalp Gönen'in üstlendiği "Avarya" filminin olurken, bu bölümde mansiyona değer görülen yapımlar Ahmet Keçili'nin “Dede” filmi ve yönetmen Kasım Ördek'in “Yağmur Olup Şehre Düşüyorum” isimli filmi oldu.

Uluslararası yarışma dünyadan kısalar ana jüri üyeleri ise; Yönetmen Maryna Er Gorbach, Oyuncu Afsaneh Pakroo, Belgesel Yönetmeni Sinisa Gacic, Yönetmen Tolga Karaçelik ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı olarak belirlenmişti. Uluslararası yarışma bölümünde Çekya’dan Daria Kashcheeva yönetmenliğindeki “Daughter” adlı film "En İyi Kısa Film" ödülünü alırken, bu bölümde mansiyona değer görülen yapımlar ise İranlı Yönetmen Mohammad Hormozi'nin “Inner Self” ve Mısırlı Yönetmen Morad Mostafa'nın “Ward's Henna Party” filmleri oldu.

Bu yıl 752 senaryonun başvurduğu Akbank Kısa Film Forum bölümünde finale kalan 8 senaryo arasından en iyi senaryo jüri üyeleri; Oyuncu Tuğçe Altuğ, Senarist Akın Aksu, Yazar ve Yönetmen Melik Saraçoğlu tarafından değerlendirildi. Değerlendirmeler sonucunda Sandra Peso'nun “Bimba” projesi "En İyi Senaryo" ödülünü alırken Ayça Çiftçi de “O Yaz” senaryosu ile mansiyona değer görüldü.

Ahmet Bikiç 16. Akbank Kısa Film Festivali’nde Jüri Üyesi Olarak Yer Aldı
 


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 04/15/2020 - 11:58