İletişim ve Tasarımı Bölümü

İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim ve Tasarımı Bölümü, 2002-2003 eğitim-öğretim yılından beri, tanınmış ve üretkenliğiyle öğrencilere yol gösteren uzman öğretim kadrosu ve Güzel sanatlar temelli bir eğitim anlayışı ile Görsel İletişim Tasarımı (Multimedya) alanında eğitim verir.

Sanat temelli ve uygulama ağırlıklı eğitimi olan İletişim ve Tasarımı Bölümü’nde amacımız, disiplinlerarası bir eğitim anlayışı çerçevesinde geleceğin grafik, multimedia fotoğraf, video sanatçıları olacak öğrencilerimizin yaratıcılıklarını artırmak ve mezun olduklarında kendilerini en iyi şekilde yansıtan ve tanıtan görsel bir portfolyoya sahip olmalarını sağlamaktır.

İletişim ve Tasarımı Bölümü mezunları, medya, dijital platformlar, tasarım ve reklam ajansları özelinde ve bu alanlara bağlı kalmadan Grafik Tasarım, Web ve Arayüz Tasarımı, Video Editing, Dijital İçerik Üretimi, Sosyal Medya Yönetimi, Görüntü Yönetmenliği konularında uzmanlaşabilir ve sektörde çalışabilirler.

İletişim ve Tasarımı Bölümü Etkinlik Serileri
1)    İTB: Sektör Buluşmaları
2)    İTB: Türkiye Sineması Konuşmaları
3)    İTB: Güncel Sanat Söyleşileri
4)    İTB: Sanat Atölyeleri
5)    İTB: Teknik Gezi

Bölümün Misyonu
İletişim ve Tasarımı Bölümü’nün en önemli misyonu, günümüzün hızla değişen teknolojik ve kültürel algısını doğru yakalayabilen ve daha da ötesine geçerek, buna katkı sunma potansiyelini kendinde barındırabilen tasarımcı ve sanatçılar yetiştirmektir. Eğitim-Öğretim anlayışının bu misyon çerçevesinde titizlikle belirlendiği İletişim ve Tasarımı Bölümü’nde öğrenim gören her öğrencinin, sanatsal yaratıcılığın tüm kuramsal ve estetik donatılarına sahip olması temel hedeftir. 

Bölümün Vizyonu
İletişim ve Tasarımı Bölümü’nde her öğrencinin; çağın gerektirdiği niteliklere uygun ve özgün eserler tasarlayabilen birer tasarımcı ve sanatçı olması, ulusal ve uluslararası sanat ve tasarım projelerine katılması teşvik edilir. Kuram ve uygulama alanlarından doğan iş birliğinin, eğitim anlayışının temelini oluşturduğu bölümde, kuram alanında son derece yetkin öğretim üyeleri ve uygulamadan gelen meslek profesyonelleri akademik kadroda birlikte yer alırlar.


 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 01/30/2023 - 15:21