“COVID-19'un Sivil Havacılık Sektörüne Yansımaları”

Kurulduğu zamandan bu yana çeşitli toplumsal farkındalık konularını ele alan İKÜ Farkındaysan Kulübü, evlerimizde kaldığımız pandemi sürecinde etkinliklerini dijital ortamda düzenlemeye devam ediyor. 29 Nisan Çarşamba günü kulübün Instagram sayfası üzerinden gerçekleştirilen “COVID-19’un Sivil Havacılık Sektörüne Yansımaları” isimli canlı sohbetin konuğu, Airbus A380’i (dünyanın en büyük geniş gövdeli, çift katlı, azami 853 yolcu kapasiteli) uçuran ilk Türk Kadın Pilot olan Safiye Ademoğlu Türkyılmaz’dı.

Moderatörlüğünü İletişim ve Tasarımı Bölümü hocalarımızdan Farkındaysan Kulübü Akademik Danışmanı Ömür Kınay’ın üstlendiği söyleşide; pilot olabilmenin şartları (İKÜ MYO Havacılık Programlarına da değinilerek), havacılık sektörünün COVID-19 sonrası aldığı stratejiler, bundan sonra kalıcı olabilecek güvenlik ve hijyen önlemleri detaylıca anlatıldı. Uçuş korkuları ve erkek mesleği gibi görülen bu sektörde anne olmak gibi konuların da ele alındığı etkinlikte, izleyiciler tarafından gelen sorular da yanıtlandı.

Yaklaşık 1200 katılımcının takip ettiği canlı yayın, 24 saat boyunca iku_farkindaysan Instagram hesabında izlenebilecek.

Yayını izlemek için: https://www.instagram.com/iku_farkindaysan/ 


Son Güncelleme Tarihi: Per, 04/30/2020 - 15:41