Film Festival 2017

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Tasarımı Bölümü, 25-27 Nisan 2017 tarihleri arasında "Film Festival 2017" yarışmasını düzenledi.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Tasarımı Bölümü, 25-27 Nisan 2017 tarihleri arasında " Film Festival 2017" yarışmasını düzenledi.

Güneydoğu Avrupa Sinema Okulları Birliği’ne bağlı üye okullardaki öğrencilerin sinema kültürü bilincini geliştirmek üzere, öğrencilerin ürettiği kısa filmlerin yeni ve seçkin örneklerini üniversite gençliğine sunmak, festival programında yer alan filmlerin yaratıcılarını bir araya getirerek bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarına öncü olmak festivalin temel amacıdır.

SEECS Kısa Film Festivali

1-Kurmaca ve belgesel film gösterimleri: SEECS’E üye okulların öğrencilerinin göndermiş olduğu kısa ve belgesel filmlerden oluşacak gösterimler.

2-Sinemaya ilişkin sergi, panel ve sempozyumlar :Balkan ve Türk Sineması’nın değişen dinamiklerini konu alan sergi, sempozyum ve paneller.

3-Atölye çalışmaları: Seçilmiş belirli liselerden davet edilecek öğrencilere, temel düzeyde senaryo-  reji- yapım- kurgu aşamalarının öğretilmesi ve iki gün sürecek workshop’un ardından iş bölümüne dayalı bir kısa film çekilmesi planlanmaktadır. Workshop çalışmasının önemi, lisede tercih aşamasında olan öğrencilerin içindeki sinema yeteneği ve ilgisiyle tanışmalarına olanak sağlamak ve bu anlamda fakültemizin imkanlarını tanıtmaktır.

4-Yarışma: Gösterilecek olan tüm filmler, “Ödüller” başlığında belirtilmiş olan kategorilerde yarışacak ve değerlendirilecektir.

Bölümlerin içeriği, programlanması ve ödüller “Danışma Kurulu” tarafından belirlenir.

ÖDÜLLER

Ön elemeyi geçip finale kalan kısa filmleri değerlendiren “Büyük Jüri” :

Ön elemeyi geçip finale kalan kısa filmleri değerlendiren “Büyük Jüri” :


1-      En İyi Kurmaca Film
2-      En İyi Belgesel Film
3-      En İyi Yönetmen
4-      En İyi Görüntü Yönetmeni
5-      En İyi Kurgu
6-      En İyi Senaryo
7-      En İyi Kadın Oyuncu
8-      En İyi Erkek Oyuncu
9-      En İyi Film Afişi
10-    Jüri Özel Ödülü

 

* Yarışmada ödül alanlara festivalin simgesi olan bir heykelcik ve başarı sertifikası verilir.

* Ödüller Danışma Kurulu tarafından her yıl yeniden belirlenip açıklanır. Ödüller; para, burs ve özel ödülden oluşabilir.

* Festival Danışma Kurulu’nun yazılı onayı olmadan söz konusu yarışma kapsamında hiçbir ödül, burs ve benzerleri verilemez.


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 05/28/2018 - 14:15