Sakıp Sabancı Müzesi Melek Celal Sergisi Gezisi

İletişim ve Tasarımı Bölümü ile Kültür ve Sanat Yönetimi Bölümü öğrencileri; İTB teknik gezilerinin 2023-2024 Bahar Yarıyılı ilk etkinliğinde, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Üstünipek eşliğinde Sakıp Sabancı Müzesi’nde yer alan “Unutulmuş Bir Cumhuriyet Kadını: Bütün Yönleriyle Melek Celâl” sergisini 19 Mart Salı günü ziyaret ettiler.

Etkinliğe katılan öğrenciler, Prof. Dr. Mehmet Üstünipek’in geç Osmanlı ve erken Cumhuriyet döneminde sanat çalışmaları ve okulları hakkındaki bilgilendirmesinin ardından, dönemin ilk kadın ressamları hakkında bir söyleşi yaptılar. Müze koleksiyonunun da sergilendiği “Modernizmin İzinde Türk Resmi” sergisinde, Osmanlı İmparatorluğu’nda Batılılaşma tarihini yansıtan resim üretiminden, sanata düşünsel bir temel oluşturma iddiasındaki Cumhuriyet kuşağı çalışmalarına kadar devam eden süreci izleyebildikleri serginin ardından, Melek Celâl sergisi de ziyaret edildi.

Sergi; 1924’te Galatasaray Sergileri’nde ilk nü eserleri sergileyen, 1935’te ise ilk kişisel sergisini açan, geç Osmanlı İmparatorluğu’nun ve erken Cumhuriyet döneminin öncü kadın sanatçılarından Melek Celâl’in eserlerinin yanı sıra hayatına ışık tutan fotoğraflar, kartpostallar, hatıra yazıları ve mektupların bulunduğu zengin bir arşivi de izleyiciye sunuyor.

Sakıp Sabancı Müzesi Melek Celal Sergisi Gezisi
 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 04/02/2024 - 10:51